dinsdag 17 februari 2015

MAANDCITAAT

We willen in onze relaties en activiteiten een gevoel van duurzaamheid ervaren, wat betekent dat we op zoek zijn naar altijd durend, ononderbroken leven in een poeltje met stilstaand water.

                                                           J. Krishnamurti


Volgens Krishnamurti kunnen we alleen aan dat poeltje met stilstaand water ontsnappen als we ons onvoorwaardelijk durven over te geven aan de stroom van het bestaan. Dit betekent dat we de dingen kunnen loslaten en accepteren dat alles voortdurend aan verandering onderhevig is. Hij zegt daarover:


"Alle dingen zijn vergankelijk, net als het blad dat van de boom valt, niets blijft bestaan, verandering en dood zijn er altijd. Heb je ooit gezien hoe een kale boom duidelijk afgetekend tegen de lucht kan staan en hoe mooi dat is? Al zijn takken zijn scherp omlijst en uit zijn kaalheid rijst een gedicht, een lied op. Al zijn bladeren zijn verdwenen en hij wacht geduldig op de lente. Wanneer de lente komt, omkleedt ze de boom opnieuw met de muziek van vele bladeren die in het daarvoor aangewezen seizoen weer afvallen en worden weggeblazen. Zo gaat het met alles in het leven.


1 opmerking:

  1. Annie je kan ook een vertrekkende zwerm zien in dezelfde context. Ook loslatend en vertrouwend op wat nog moet komen durfen zij alle zekerheden achter zich te laten om een nieuw avontuur elders verder te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen